בועת דיבור שכתוב מפי דשה בורטקוב ובתוכו כתוב רעש יצירתי

ברוכים הבאים

אני כל כך שמחה שבאתם לבקר אותי! אז קוראים לי דשה, בעלת סטודיו למיתוג ועיצוב גרפי. אני אוהבת מאוד לחייך, לעצב, לטייל, להתלבש צבעוני, לאפות, לחלום חלומות ולהגשים אותם, לצלם ולהצטלם. בבלוג רעש יצירתי אחלוק אתכם את העולם שלי, דברים שמהם אני מקבלת השראה ואשתדל לתת השראה גם לכם.

נתראה ברשת

5 טיפים שיעזרו לכם להוציא פליירים שימשכו את תשומת לב הלקוחות שלכם.

היום בעולם השיווק ישנם דיונים רבים האם פליירים עדיין רלוונטיים או שזמן תם. לדיון הזה לא אכנס בפוסט הזה, אבל אם החלטתם שאתם רוצים להוציא פלייר מוצלח המשיכו לקרוא …

כשבעל עסק מחליט להוציא פלייר, הרבה פעמים הוא הולך לאיבוד ולא יודע מה חשוב שיהיה בפלייר כדי שיעשה את העבודה שלו. לפעמים אחרי שכבר הוציא את הפלייר מגלה שהוא לא עובד ולא מושך לקוחות כפי שתוכנן. כדי שזה לא יקרה גם לכם, הכנתי את המדריך שלפניכם, שבו ריכזתי 5 טיפים שיעזרו לכם להוציא פליירים שימשכו את תשומת לב הלקוחות שלכם.

3 סוגי פלאיירים הקיימים:

1. פלאייר דיגטלי שניתן לפרסם ברשתות חברתיות וברחבי האינטרנט.

2. פלאייר מודפס אתם בטח מכירים מתיבת הדואר שלכם. זה דף מודפס עם פרסומת וכל הפרטים של העסק עליו.

3. פלאייר גלויה – מודפס על נייר דף קשיח ובו בדרך כלל פרסום או מבצע כלשהו.

הנקודות הבאות רלוונטיות לכל סוגי הפליירים:

א. התאמה לקהל היעד:

הדבר הכי מבאס שיכול לקרות לפלייר אם הוא יפספס את תשומת הלב של הלקוח הפוטנציאלי שלו.  זה יכול לקרות אם עיצובו לא יהיה מדויק וממוקד לקהל שלו. לכן לפני שמתחילים בעיצוב ובכתיבה חשוב לדעת במדויק מי קהל היעד כדי שהמסרים הכתובים והעיצובים יתאימו ויעשו את העבודה. 

לדוגמא אם הפלייר מיועד לילדים אז חשוב שיהיה בו פונט (גופן) צבעוני וגדול עם דמויות או עם איור. אם הפלייר מיועד לאנשים מבוגרים חשוב שהפונט (גופן) יהיה קריא וגדול כדי שיוכלו לקרוא גם כאלה עם קשיי ראייה.

אם קהל היעד הם פרופסורים או רופאים אז השפה תהיה מקצועית והעיצוב סולידי וכך אלה. 

לפני תחילת העבודה וודאו שאתם יודעים מי קהל היעד שלכם.

ב. התאמת השפה הגרפית למותג העסק:

אל תהפכו את הפלייר לאח החורג של המיתוג שלכם, פלייר שלא מותאם לשפה הגרפית של העסק שלכם זה פספוס גדול.  לכן אם לעסק שלכם נעשה תהליך מיתוג חשוב שהפלייר יכלול את השפה הגרפית שלו. ההשפעה של השימוש בטיפ הזה היא דו כיוונית גם לזיהוי (שהלקוחות יזהו את המותג שלכם במיידי וידעו במי מדובר) וגם ליצירת זיכרון ויזואלי לעתיד (לטובת מפגש ראשון עם לקוחות חדשים).

בשביל לקיים את הטיפ הזה השתמשו בלוגו הקיים, בצבעים של מותג, אם יש אלמנטים עיצובים מיוחדים שווה לבדוק להכניס  אותם לפלייר, אם יש פונט נבחר השתמשו בו,  אם יש שפה עיצובית ייחודית לעסק השתמשו בה.

 ג. שימוש בתמונות:

פלייר שמלא במלל יכול לשדר מידע משעמם וליצור חוסר עניין, השתמשו בתמונות כדי להכניס עניין, העין שלנו מאוד אוהבת תמונות היא נמשכת תמונות כמו למגנט. אני באופן אישי ממליצה להוסיף תמונות מושכות שמגרות ויוצרות עניין אצל הלקוחות שלכם. חשוב שהתמונות יהיו קשורות לתוכן וידברו בעד עצמן, כמו המשפט המפורסם: "תמונה אחת שווה אלף מילים". תבחרו תמונות איכותיות, ברורות, חשוב לבחון איך הן יראו אם הפלייר ילך להדפסה. ישנן תמונות שבהדפסה יוצאות מוזר ולא מדויק בדקו זאת לפני שאתם מדפיסים כמות.

ד. פרטים ליצירת הקשר:

הפלייר יכול להיות הכי מושקע ויפה אבל אם הלקוח לא ידע איך ליצור אתכם קשר הוא לא יוכל להגיע אליכם וכנראה לא יתאמץ יותר מדי כדי לחפש אתכם ברשת (למי יש זמן לזה היום). לפעמיים יש לבעלי עסקים נטייה להתמקד במלל ולבחון כל מילה ובטעות הם ושוכחים את פרטי התקשורת.
אל תשכחו את זה אף פעם תכניסו פרטי התקשרות, תדאגו
 שהמידע הזה יהיה נגיש ומספיק גדול כדי שלא יהיה צורך לחפש אותו. זה יקל על הלקוחות שלכם! אני באופן אישי אוהבת להשתמש באייקונים מותאמים כמו אלה פה.

ה. מסר ברור:

לפעמים בעלי עסקים מתרכזים ביותר מידי פרטים, בא להם לכתוב את כל המידע האפשרי וזה יכול ליצור מסר מבלבל ללקוח. אומנם זה לא החלק המקצועי שלי אך מה שחשוב לי להדגיש זה שהמסר חייב להיות ברור. שכל מי שקורא את הפלייר יבין על מה הוא מדבר, מה הוא מציע ויכלול הנעה לפעולה הרצויה. בסוף העיצוב עברו שוב על המלל וודאו שהמסר ברור, מובן ומי שיקבל את הפלייר ידע מה לעשות איתו.

כשבעל עסק מחליט להוציא פלייר, הרבה פעמים הוא הולך לאיבוד ולא יודע מה חשוב שיהיה בפלייר כדי שיעשה את העבודה שלו. 

כמו שיכולתם לראות בפוסט פלייר מצליח, אם מתאימים אותו לקהל יעד המדויק, משתמשים בשפה הגרפית של המותג, מכניסים תמונות טובות, מסר מדויק והכי חשוב פרטי התקשרות.

בפוסט הזה קיבלתם 5 טיפים לפלייר מוצלח שעובד עכשיו תורכם, מה דעתכם על הטיפים? האם הם מועילים לדעתכם? יש לכם טיפים נוספים? אשמח לשמוע מכם בתגובות פה למטה.

רוצים להיות הראשונים שמקבלים את הפוסטים שלי, סיפורי השראה, טיפים לעיצוב גרפי, וסיפורי חיי?

הירשמו כאן 

דילוג לתוכן